20 February 2018

Menawan Gunung Datuk

17.02.2018.

Gunung Datuk.,,First gunung yang aku naik selama hidup ni (org lain dah bergunung2 aku baru ptama kali)

sebelum ni mmg nak sgt naik gunung, tp aku sebenarnya ada sikit masalah iaitu aku gayat dgn ketinggian! Hahaha.. lama nak bg hilangkan gayat tu sbb tu aku slow slow hiking dkt bukit je..Nak bg biasakan diri.


So, semalam hampir juga mengalirkan air mata sbb takut duk atas tu tapi disebabkan pemandangan sgt indah aku terlupa sekejap. Insha Allah aku cuba fight kegayatan tu..alhamdulillah dgn kegemoookan yg sedia ada, aku berjaya tawan gunung datuk.. muahahahah.

Sebelum balik singgah umh ibu angkat zain dkt area tu jgk. apa yg best bg aku semalam bila aku tgk keletah anak anak ibu yg seramai 6perempuan 3laki (tak silap aku). Semua hampir sama baya. Imagine bila perempuan rmai dalam satu rumah.. huru hara gila nak nak bila bab makan.... Hahhahahahaha... Tapi bila bergosip semua bersatu....terhibur sungguh.

Otw nak balik highway jammed, so decide nak makan satay tulang dkt senawang. Time ni pakat jumpa dgn wan sbb dia duk area situ. tapi yg tak bestnya aku tak makan sgt tulang dan daging. So aku tak tahu sedap mana. tapi tengok reaksi diorg ni semua mcm puas hati je...Thanks wan belanja kitorang...

Thanks korang. Zain, Amirul, Nas, Wan, Mai untuk aktiviti hari ni. Looking forward utk next gunung.. haha









#hiking #gunungdatuk #rembau#genglejen #friends #UKM #gayat

1 comment: