10 May 2014

Travelog ke Jordan

Assalamualaikum wbt..

Lama rasanya sudah tidak mencoret-coret di ruang kosong lagi sepi dekat sini..new post means new about me..post-post yang lama biarlah menjadi kenangan diri sendiri..tanam yang lepas untuk tumbuhkan semula bunga yang baru..

So, back to title..memulakan kembali hobi masa lalu..travel around da world..for this year, we start with travel to Amman,jordan..my first time kembara sendiri..memang byk belajar la..

Pg tadi smpai KLIA terus checkin tiket..dsbbkan tak pandai nk  buat web checkin maka beratur punya la panjang..gasak la labu..

Da siap checkin, g makan kejap ngan ibu then trus trun msak ke departure..masuk imigresen..done! Beratur kastam..done! Then trus nek aeroline utk ke gate..so far tidak ada mslh sbb ikt je signboard..masuk je flight,mata tak dapat dibendung..terus tido..hahaha..sbb smlman tak tidur duk kemas brg..aku naik flight Qatar ke Doha kemudian ke Amman..

Ramai rakyat malaysia dalam tu,tp ramai yg ke madinah..buat umrah kalu tak silap..before belepas tu,aku agak pelik sbb time pkul 9.45 kami masih tak dapat masuk perut kapal terbang..aku da risau takut tak sempat nak kejar flight seterusnya..tp ku biarkan aja perasaan itu..

Keje aku dlm flight tu tidur,makan,tgk cerita..kebas punggung 8jam tak gerak-gerak..mmg bgus la naik qatar..tak sempat nk lapar je mkanan trus sampai..memang keje aku ngap je la kan..haha..

Masa berlalu,jam da tunjuk pkul 12 waktu tempatan tapi masih tak landing lagi..risau da mula bertandang tp aku rileks je..haha..setrunnya drpd flight,aku berlari_-lari naik bas untuk ke terminal..punya la jauh jalan dia..haha..

Berlari-lari aku dibuatnya nk kejar flight seterusnya..dia tulis dalam tiket gate .11..so aku lari la sorg2 ke gate berkenaan..tp bila da sampai sana gate yg dibukak bkn untuk ke jordan tp ke milan??

So aku mcm mane??

Hehe..mcm drama pulak..nt aku smbg lg..korg tggu je episod ke 2 ye..:-)

No comments:

Post a Comment